• _pek54_35040819.jpg
Shanghai municipal government holds a news conference about prevention and control on H7N9 bird flu. Photo: Reuters

According to South China Morning Post, Wu Demao, father-in-law of Wu Liangliang who died of H7N9 bird flu on March 10 at Shanghai No.5 People’s Hospital in China, accused the hospital of covering up Wu Liangliang’s death cause. Wu’s family is considering appeals to Shanghai and the central government in their fight for justice.

The following is excerpt from the news report translated by me.

———————————————————————————————-

上海H7N9死者家属:医院隐瞒病情

确认感染H7N9情流感病毒而死亡的吴亮亮的结婚照

Wedding photo of Wu Liangliang, victim of H7N9 bird flu. Photo: IBTimes Chinese
据香港《南华早报》报道,上海感染H7N9死者吴亮亮(音)的家属称上海第五人民医院直至吴亮亮去世都没有直接向他们通报吴的死因,吴的家属正考虑向上海政府及中央政府,请愿,以“讨回公道”。

“从来没有人告诉我们他(指吴亮亮)的真正死因。“吴亮亮的丈人吴德茂(音,IBTimes中文网报道为”吴德森“)说,”直至一个亲戚在当地电视台上看到相关同胞,我才知道我的女婿死于新型禽流感。“

公开资料显示,27的江苏人吴亮亮2月底出现感冒发烧症状,3月3日到上海第五医院就医,诊断为普通肺炎,次日入住呼吸道科,他的病房与感染H7N9禽流感死亡的李某在同层,医院并无隔离措施。10日,他因感染H7N9禽流感病毒宣告不治。

3月26日,上海第五人民医院称出于”人道主义考虑以及在治疗吴亮亮时所负的部分责任“向吴亮亮家属支付了13万元的补偿金,但并没有向其家属透露更多情况。

“院方有责任告诉我们他的真正死因,”吴德茂说,“我们无法理解为什么一个健康的年轻人能在如此短时间内就去世。”

死者家属指责院方对吴亮亮病情的隐瞒。“我们曾到医院问到底他是不是因为禽流感而死,但他们的态度非常粗鲁,让人不可接受。”吴德茂说,“他们说我们应该向电视台了解这些信息。”

吴及其家人正打算向上海政府及中央政府申诉。“但我担心政府高层会偏向医院一方,我们是普通老百姓,而医院恰恰是政府管理和运营的。”吴德茂说。

Advertisements